Budai Gyula: Álságos fideszes ügyészségről beszélni

Fiala János KeljfelJancsi című műsorában Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselővel beszélgetett az elszámoltatásról. 

2021. október 26., 16:59

Szerző:

Budai Gyulai szerint az elszámoltatás iránti igény az emberek igazságérzetéből származik. A Fidesz országgyűlési képviselője azt nyilatkozta Fiala Jánosnak, hogy Magyaroszágon a rendszerváltozás óta háromszor volt igazán fontos téma az elszámoltatás. A rendszerváltás utáni privatizáció miatt, a Gyurcsány-kormány időszakában az EU-s források felhasználása okán, illetve jelenleg az ellenzék szeretné az Orbán-kormányt egy esetleges választási győzelem után elszámoltatni.

A politkus úgy látja, hogy a jog valósága és a politikai elvárások miatti elszámoltatási igények között óriási távolság van. Budai ehhez kapcsolódóan kijelentette Fiala János műsorában, hogy jelenleg Magyarországon a bíróságok függetlenek, és azok objektivitását semmilyen módon nem lehet kétségbe vonni. Budai azt is elmondta a beszélgetés során, hogy álságos tevékenység az ellenzék részéről fideszes ügyészségről beszélni, mivel a szervezet politikai állástól függetlenül vádat emel bárki ellen. A politikus példaként említette Mengyi Roland, Simonka György és Boldog István fideszes országgyűlési képviselőket. 

Az ellenzék elszámoltatási ígéreteire vonatkozó műsorvezetői kérdésekre azt válaszolta Budai, hogy Magyarország jogállam, és ennek értelmében nonszensz ígéretekkel álltak elő az ellenzéki politikusok. Budai szerint az ellenzék fel akarja rúgni a jogállami kereteket, az elszámoltatással kapcsolatban pedig jogszerűtlen és szakmaiatlan kijelentéseket tesz. A politikus úgy látja, hogy amennyiben például Karácsony Gergely elszámoltatásra és bankszámlák zárolásra tett ígéretei megvalósulnának, abban az esetben a főpolgármester diktatúrát építene ki.

A korábban elszámoltatási biztosként is működő Budai saját 2010 és 2012 közötti tevékenységét egy sikeres korszaknak tekinti. Korábbi kijelentésére reagálva újra megfogalmazta, hogy a privát véleménye szerint a bírók között vannak baloldali érzelmű emberek. Budai kijelentette: a bíróságoknál nem történt rendszerváltás. 

(Kiemelt kép forrása: Budai Gyula Facebook-oldala)