Brutális baleset az M1-esen: nem tudtak megállni

Még április 13-án, szerda délután történt a baleset az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, de a felvételek most jelentek meg a Magya Közút Instagram-oldalán. 

2022. április 26., 10:30

Szerző:

A feltorlódott kocsisor végén többen is vészfékeztek, kisebb-nagyobb sikerrel, két autósnak ez nem sikerült, így az álló járművekbe csapódtak, amiért a külső sávot le kellett zárni, így újra több kilométeres torlódás alakult ki – írta meg a Magyar Közútra hivatkozva a Budapesti Autósok portál.

A több órányi műszaki mentés után ennek a feltorlódott kocsisornak a végében újabb négy autó karambolozott, hasonló okok miatt.

Így ott megint több kilométernyi torlódás alakult ki. Szóval a három közeli baleset miatt gyakorlatilag hosszú órákig folyamatos, több kilométeres sorok alakultak ki. A balesetek előtt több digitális kijelzőn is figyelmeztettük a közlekedőket a balesetekre és a torlódásokra is.

A Magyar Közút arra kérte az autósokat az ilyen esetek elkerülése érdekében, hogy figyeljék az utat, a többi közlekedőt, a digitális kijelzőket és mindenképpen tartsanak megfelelő követési távolságot, hogy ha bármilyen rendkívüli, nem várt szituáció lenne előttetek, meg tudjanak állni. Ha hirtelen meg kell állni vagy jelentősen lassul a sor, használjanak vészvillogót, hogy a mögöttetek haladókat is tudjátok figyelmeztetni – tették hozzá.

(Kiemelt képen: Egy, a balesetben megrongálódott autó. Forrás: Magyar Közút / Instagram)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.