Orbán Viktor miatt beperli az Európai Parlament az Európai Bizottságot

A miniszterelnök felelősségére vonásának késleltetése miatt.

2021. október 21., 16:12

Szerző:

Eddig várt az Európai Parlament, beperli az Európai Bizottságot, mert még mindig nem indult el Orbánék felelősségre vonása az uniós pénzek felhasználása miatt. Pedig „januártól él a jogállamisági mechanizmus, vagyis az az eljárás, amivel felelősségre lehet vonni a jogállamot leépítő, az uniós pénzeket ellopó kormányokat” – áll Dobrev Klára Facebook begyjézésében.

Régóta küzdünk azért, hogy az Unió megbüntesse azokat, akik a közösből lopnak. Évek óta látjuk, Orbán minden kontroll nélkül építi le a magyar demokráciát és uniós pénzből gazdagítja családtagjait, haverjait. Ideje, hogy ennek vége legyen, ideje, hogy elinduljon a jogállamisági eljárás. Az Unió pénze ugyanis a magyaroké, és nem Orbánék vagy az oligarcháké.

(Kiemelt kép: Dobrev Klára az Európai Parlament ülésén Strasbourgban, 2021. július 6-án. Fotó: Dobrev Klára Facebook-oldala)

2022. október 2., 14:50

Tartozásának rendezését és Európai Parlamenti mandátumának visszaadását követeli az MSZP Ujhelyi Istvántól az MSZP, aki vasárnap jelentette be, hogy kilép a pártból.