Borzasztó hőség jön

Ilyen időjárás lesz szerda éjfélig.

2022. július 19., 16:16

Szerző:

Kedden legfeljebb a Dunától keletre képződhetnek gomolyfelhők, amelyekből csapadék nem várható. Estefelé mindenütt kiderül az ég, éjszakától nagyrészt felhőtlen, szerdán is zavartalanul napos időre van kilátás. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 18 fok között alakul, az északi völgyekben alacsonyabb, a vízpartokon, belterületeken magasabb értékeket is mérhetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 32 és 37 fok között alakul.

(Kiemelt kép: Szökőkútban frissíti magát egy férfi a hőségben az egri Dobó téren 2022. június 27-én. Fotó: MTI/Komka Péter)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.