Indokolatlan meddővé tételek és más, elképesztő orvosi beavatkozások történtek egy Borsod megyei kórházban egy nyílt levél szerint

2020. január 8., 15:23

Szerző:

Egy nő méhét ikerszülés után indokolatlanul távolították el, a beavatkozásnak megváltoztatták a szövettani eredményeit, jogosulatlanul végeztek mesterséges megtermékenyítést, egy fiatal roma nőnek pedig egészségügyi indok nélkül vehették ki a petevezetékeit - felsorolni is döbbenetes az eseteket, amelyeket a Borsod megyei szülészet-nőgyógyászati osztály dolgozói nyílt levélben írtak meg Kásler Miklós emberi erőforrási miniszternek. 

A levelet ma Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő személyesen próbálta meg Polt Péternek átadni, ugyanis a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épületébe bevitte, de ki is osztotta azt a sajtótájékoztatóján résztvevő újságíróknak. A levélíró orvosok fegyelmi vizsgálat indítását is kérik a minisztertől gazdasági bűncselekmények miatt, illetve számvevőszéki és ügyészségi eljárást is javasolnak, mert a kórházban állításuk szerint kétmilliárd forint közpénzt költöttek el szükségtelen vagy fiktív beruházásokra.

Bangóné korábban írásbeli kérdéssel is fordult a botrány miatt Polt Péterhez, a legfőbb ügyész válaszából pedig kiderült, összesen négy nyomozás is folyik a kórház ellen: emberi test tiltott felhasználása, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, valamint maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.

Az újabb kérdéssel a legfőbb ügyészhez forduló MSZP-s képviselő közölte: Polt Péternek 15 napja van választ adni, egyébként az orvosok levelét feljelentésnek is tekintheti.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.