Borongós napunk lesz, a Bükkben havazás várható

Borongós időjárás várható az ország nagy részén, miközben a Bükkben és a Zemplén legmagasabb pontjain havazás is kialakulhat. 

2022. november 24., 06:21

Szerző:

Csütörtökön sokfelé indul felhősen, borongósan a nap, valamint párás, ködös tájakkal is találkozhatunk, írja az Időkép. Több tájegységünkön szitálásra, esőre is számítani kell. Délután a keleti és északkeleti országrészben, valamint elszórtan a Dunántúlon eshet még az eső, néhol egy-egy zápor is kialakulhat, viszont már nagyobb területen süthet ki a nap rövidebb-hosszabb időszakokra. Átmeneti havazás csak a Bükk és a Zemplén legmagasabb részein valószínű, de megmaradó hótakaróra nem számíthatunk. Az északnyugati szelet többfelé élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban -2 és +6, kora délután 3 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően többfelé süthet ki hosszabb időszakokra a nap, de keleten, északkeleten lehetnek erősebben felhős körzetek. Számottevő csapadék nem valószínű, csupán néhol fordulhat elő átmenetileg szitálás, esetleg jelentéktelen eső. Veszít erejéből a szél. Hajnalban -3 és +4, délután 4 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk, északkeleten marad a hidegebb időjárás. 

(Fotó: Ladóczki Balázs / 168.hu)

A nap első felében javulnak a látási viszonyok, megszűnik a köd, a rétegfelhőzet az északkeleti megyékben zsugorodik, ugyanakkor délnyugat felől mediterrán ciklon egyre vastagabb magasszintű felhőzete húzódik fölénk – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.