Borongós idővel zárulhat a hét

Nagyrészt felhős időre számíthatunk vasárnap.

2022. január 22., 17:38

Szerző:

A Tiszántúl fölé vastagabb felhőtömbök érkeznek, amelyekből többfelé előfordulhat hózápor. A Dunántúlon egyre kevesebb helyen lesz jellemző a csapadék és fokozatosan kitisztul az idő. Éjjel a Dunántúl nagyobb részén, illetve az északkeleti megyékben beborul az ég, máshol többnyire derült idő várható. A felhős részeken hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat.

Vasárnap a Tisza vonalától nyugatra erősen felhős vagy borult idő várható, csak a délutáni óráktól csökken majd a felhőzet. A nyugati határ mentén vegyes halmazállapotú csapadék, míg a Nyugat-Dunántúl többi részén havazás valószínű, amely várhatóan egész nap kitart majd. A Tiszántúlon változóan felhős idő lesz a jellemző, egy-egy hózápor kialakulhat, majd estére kiderül az ég. Az erős északi, északnyugati szél estétől mérséklődik, vasárnap elsősorban északkeleten támadhat fel ismét. Ott helyenként hófúvás is előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9 és -3 fok között alakul, de a szélcsendes, hóval borított, fagyzugos tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -2 és +4 fok között valószínű.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.