Borkait nem érdekli, hogy mit mond róla a Fidesz

Mindent másként tett volna polgármesterként az elmúlt négy évben, mit a jelenlegi városvezető Dézsi Csaba András – mondta el a Népszavának adott videóinterjúban Borkai Zsolt. Az pedig a legkevésbé sem tántorítja el a jövő évi megmérettetéstől, hogy mit állít róla a volt pártja.

2023. augusztus 16., 15:40

Szerző:

A volt fideszes politikus a Győr közelében fekvő Sokorópátkán nyilatkozott a Népszavának. Kiemelte többek között, hogy az ő idejében Győr még bezzegváros volt, ez mára elmúlt, de az okokról egyelőre nem kívánt beszélni.

A portál emlékeztet, hogy Borkai Zsolt szexbotránya alig tíz nappal a 2019-es önkormányzati választást előtt tört ki. Ekkor el is hagyta Fideszt, a kormánypárt úgyszintén lemondott róla. Nem is kapott semmilyen jelzést, most miként fogadják indulási terveit, de ennek amúgy sem tulajdonítana neki nagyobb jelentőséget, mivel már nem tagja a kormánypártnak.

„Nem pártokkal, hanem a győriekkel és a kormánnyal foglalkozom” – közölte. Még az sem riasztja el, ha a pénz helyett inkább a Facebookra támaszkodó kampány idején újra közbeszéd témája lesz a négy évvel ezelőtti adriai jachtozás.

Ami a szexbotrányt illeti, az orgiába fulladó hajóútra Borkai Zsolt egyszerűen azzal adott magyarázatot, hogy „halandók vagyunk”.

Emlékeztetett, hogy mint olimpiai bajnok a sikerével annak idején nagyon sok örömet tudott szerezni az országnak, és talán Győrt sem vezette éveken át rosszul.

„Nem Budapesten fogják eldönteni, hogy ki lesz Győrben a polgármester” – közölte a Népszavával Borkai Zsolt, Győr volt fideszes polgármestere.

(Kiemelt kép: Borkai Zsolt megválasztott, de a posztjáról november 8-án délutáni határidővel lemondó polgármester a Győri Közgyűlés alakuló ülésén a városháza dísztermében 2019. november 7-én. Fotó: Krizsán Csaba / MTI)

 

 

Úgy tűnik, lerázta magáról az előző heti forróságból adódó közönyt a forint, így frissen és erősen kezdte a hetet a főbb devizákkal szemben.