Borkai lett a Győri Atlétikai Club elnöke, még ha ez nem is tetszik a vezetőségnek

Borkai Zsolt korábbi fideszes polgármestert választották meg a Győri Atlétikal Club elnökének, ám az egyesület szerint ez jogilag vitatható módon történt. 

2023. május 31., 09:48

Szerző:

A korábbi elnök, Papp Oszkár már egy ideje gondolkodott a lemondásán, szándékát meg is osztotta az elnökséggel. Papp kedd estére rendkívüli közgyűlést hívott össze, és jelezte, hogy meggondolta magát, az elnökség kérésére mégis maradna a vezetői székben. A Győri Atlétikai Club elnökségének további tagjai Radnóti Ákos, Győr fideszes alpolgármestere és Szeles Szabolcs.

A küldöttgyűlés azonban Papp Oszkár lemondását tartotta érvényesnek, elrendelte a szavazást, amelyen ellenjelölt hiányában megválasztották a jelen lévő Borkai Zsoltot, a szexbotrányáról elhíresült korábbi fideszes polgármestert és olimpiai bajnokot. Az elnökségségnek ez nem tetszett, de Borkai úgy válaszolt, hogy „nem baj, ha jogsértő, majd a bíróság megítéli” – írja a Telex

Az elnökség szerint Borkai saját érdekeit helyezi előtérbe a győri sportolóké helyett, kockára téve ezer fiatal edzéslehetőségét és az olimpiára készülő sportolók karrierjét ezzel. Ők a jelenlegi alelnököt, Radnóti Ákost látnák az elnöki székben.

Az ugytudjuk.hu-nak a volt polgármester úgy kommentálta a megválasztását, hogy: „Kis lépés Borkainak, nagy lépés a győrieknek”. Hozzátette, felkérést kapott, amit elvállalt, és megköszönte a sportvezetők támogatását.

(Kiemelt képünkön: Borkai Zsolt.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI.)