Magához tért a repülőbalesetben megsérült édesapa, a család többi tagja altatásban marad

Magához tért a börgöndi repülőbalesetben megsérült apuka, aki a család egyik tagjaként súlyos égési sérüléseket szenvedett. A család támogatására adománygyűjtést szerveztek.

2023. szeptember 14., 16:07

Szerző:

Magához tért a börgöndi repülőbalesetben megsérült apuka, aki a család egyik tagjaként súlyos égési sérüléseket szenvedett – közölte Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Amint arról beszámoltunk, lezuhant az egyik, bemutatót tartó repülőgép a börgöndi repülőnapon. Egy T-28 Trojan típusú gép zuhant le. A repülőben ketten ültek, egy szegedi apa és fia. A repülőgépet Rózsavölgyi Vilmos és fia, Árpád vezette. A HA-RDM lajstromjelű T–28-as Trojan kisrepülő a földetéréskor felrobbant, a gépen tartózkodóknak esélyük sem volt a túlélésre. 

„A repülő a zuhanás közben a földbe csapódott egy parkoló személygépkocsi mellett, amelynek következtében mindkét jármű kigyulladt. A rendezvény biztosítását végző, a helyszínen tartózkodó fehérvári tűzoltóegyesület azonnal megkezdte a tűzoltást és a mentést”

A Somogy vármegyei család tagjai közül az édesapa magához tért a kórházban, az édesanyát és kilenc éves kislányukat továbbra is altatásban tartják

– írja Cser-Palkovics András.

A polgármester azt írja, hogy a kistelepülés közössége, ahol a család lakik most gyűjtést szervez a sérülteknek. Székesfehérvár pedig természetesen hozzájárul ehhez és a város 500 ezer forint azonnali adomány folyósításáról döntött a család számára.

Itt tud segíteni

Ha tehetik, akkor lehetőségeik szerint segítsenek a családnak a következő számlára való utalással:

11773432-01282881

Denke-Fehér Andrea

Közlemény: Sikerülni fog!

(Kiemelt képünk: Székesfehérvár, 2023. szeptember 10. Helyszínelők a börgöndi repülőternél, Székesfehérvár közelében, ahol lezuhant egy Trojan típusú kisrepülőgép 2023. szeptember 10-én. A rendőrség közlése szerint az eddig ismeretlen ok miatt a börgöndi repülőnapon lezuhant sportrepülőgép egy parkoló személygépkocsi mellé esett, amely a becsapódó alkatrészektől kiégett. Az elsődleges adatok alapján a pilótán kívül egy ember tartózkodott a repülőgépen, ők a helyszínen életüket vesztették. A személygépkocsi utasai közül hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. MTI/Lakatos Péter)