Bóka János lesz az európai uniós ügyekért felelős miniszter

A tisztséget augusztus 1-jétől tölti be a politikus, aki jelenleg az Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára.

2023. július 3., 13:51

Szerző:

Bóka János számára régóta nem ismeretlen terep Brüsszel: 2004 és 2009 között Szent-Iványi István SZDSZ-es EP-képviselő asszisztense volt az Európai Parlamentben, a 2009-es EP-választásokon pedig az SZDSZ színeiben indult – írja a HVG.

Bóka János lesz az európai uniós ügyekért felelős miniszter a kormányban – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter az MTI-vel. Gulyás Gergely azt mondta, a tisztséget augusztus 1-jétől tölti be Bóka János, aki jelenleg az Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára. Az nem derül ki a közleményből, hogy Bóka kap-e saját minisztériumot. 

Bóka János augusztus 1-jei kinevezésére a miniszterelnök tesz javaslatot a köztársasági elnöknek. Az uniós ügyek a kormányban eddig Varga Judit igazságügyi miniszterhez tartoztak, de miután a múlt héten lemondott és bejelentette, hogy a Fidesz európai parlamenti listáját fogja vezetni, Orbán Viktor szétválasztotta a két területet. Bóka számára egyáltalán nem ismeretlen a feladat, hiszen uniós államtitkárként sokszor eddig is ő tárgyalt az Európai Bizottsággal.

(Kiemelt képünkön: Bóka János. Fotó: kormany.hu)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.