Bodrogi Gyula: Most a hirtelen ránk szakadt gyász maradt

Törőcsik Mari péntek hajnalban hunyt el. Egykori férje, sok évtizedes barátja, Bodrogi Gyula lapunknak elárulta, egyelőre fel sem tudja fogni, hogy elveszítette őt.

2021. április 16., 09:56

Szerző:

„Csak annyit tudok mondani, hogy nagyon hiányzik. Hirtelen jött ez, amellett, hogy nagyon régóta beteg volt, de mindig volt... és most meg egyszerre nincs” – mondta Bodrogi Gyula lapunknak. Mint mondta, egyelőre nem is hiszi el, hogy elment. – Nem gondoltuk ezt meg, hogy ha véletlenül bekövetkezik, akkor mondani kell valamit róla. De el se hisszük. Lehet, hogy majd aztán később, ha egy-két hét eltelik, följönnek majd az emlékek.

De most még csak ez van. Ez a szörnyű hiány.

Hozzátette, most a gyász időszakában csak a hallgatás, az emlékezés marad. – Most a csönd... most a csönd a jó. Nem tudom, hogy ezt meg lehet-e valahogy fogalmazni: hallgatni kell. Most csak ez van, a gyász, a hirtelen ránk szakadt gyász maradt – mondta a Kossuth-díjas színművész. 

Bodrogi Gyula és Törőcsik Mari kilenc évig voltak házasok. A színésznő volt Bodrogi első felesége. Korábban a színművész az Elviszlek magammal című műsorban mesélt arról, hogy Marit egy nappal a színésznő esküvője után hódította el az első férjétől. 

„Közös barátunk, Csurka Laci mondta, hogy holnap lesz az esküvője a Tündérnek (így becézték egymás közt Törőcsik Marit a főiskolán – a szerk.). Mondtam, hogy hát az egy tévedés, Mari az én feleségem kell hogy legyen. Az esküvője másnapján kosárlabdázott a Laci, én pedig mondtam a Marinak, hogy menjünk el megnézni. És elmentünk, aztán visszafelé megbeszéltük, hogy az a tegnapi esküvő egy tévedés volt. Az egy rövid házasság volt. Mi ketten pedig ’56. december 7-én házasodtunk össze, még lőttek Budapesten, amikor mentünk esküdni” – mondta. Bodrogi Gyula a válásuk után is jó barátságban maradt Törőcsik Marival, rendszeresen beszéltek telefonon, és többször meg is látogatta őt velemi otthonában. 

(Kiemelt kép: Bodrogi Gyula és Törőcsik Mari színművészek a Magyar Rádió 1-es stúdiója Gárdonyi Géza Az egri csillagok című művéből készült rádiójáték felvételekor, 1961-ben. Fotó: Fortepan | Szalay Zoltán)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.