Bocsánatot kért a nőverő vállalkozó, de kik a kopaszok?

Az RTL Klubnak küldött közleményében kért elnézést a nyugdíjas vállalkozó, aki pofon vágott egy idős nőt a józsefvárosi augusztus 20-i ünnepségen. A férfi, akiről tegnap kiderült, hogy korábban sok tízmilliós megbízásokat kapott az önkormányzattól, azt írta: nem áll kapcsolatban Kocsis Máté polgármesterrel, akitől szintén bocsánatot kért.

2015. augusztus 23., 19:03

Egy idős nő arcán csattant a pofon augusztus 20-án, aki társaival Kocsis Máté polgármester ellen demonstrált augusztus 20-án a józsefvárosi ünnepségen. A pofozkodó Jónás Nándort tegnap maguk a tüntetők azonosították, ezután küldött közleményt az RTL Klub híradójának.

Azt írta: „Sajnálom, hogy az önkormányzat augusztus 20-i ünnepségén pofon vágtam egy hölgyet. Elnézést kérek tőle, de előtte engem is megütöttek és leköptek.”

Arra azonban nem tért ki, mit keresett a tüntetőket feltartóztató kigyúrt alakok között, illetve magánemberként milyen alapon állta útját a tüntetőknek, korlátozta őket szabad mozgásukban.

A nyugdíjas építési vállalkozó tavalyig vezette a céget, amely összességében sok tízmilliós megbízást kapott a józsefvárosi önkormányzattól.

Kocsis Máté polgármester korábban azt mondta, csak látásból ismeri a férfit.

A PM tegnap Kocsis Máté zsoldosának nevezte a pofozkodó férfit, és lemondásra szólította fel a polgármestert.

A nyugdíjas vállalkozó közleményében azt írta: „Kocsis Mátéval személyes kapcsolatom nincs és elnézést kérek tőle is.” A férfi azt állítja, provokálták, mielőtt ütött. „Személyeskedtek, cigány származásom miatt sértegettek” – írja.

A tüntetők vezetője szerint egyikük sem tenne ilyet. „Mi abszolút antirasszisták vagyunk és elvi alapon, semmiféle taktikai alkut nem kötve a cigányság felemelkedését a legfontosabb magyar sorskérdésnek tartjuk” – mondta Szabó Gábor az RTL híradójának.

A tüntetőket civil ruhás,erős testfelépítésű férfiak nem engedték be a rendezvényre. Ezt Kocsis Máté elítélte és belső vizsgálatot indított a józsefvárosi önkormányzatnál. A kigyúrt férfiak egyike az RTL felvételén szűkszavúan nyilatkozott, miközben fényképezte a tüntetőket. „A rendezvényt biztosítjuk, hogy biztonságos legyen.”

Augusztus 20-án a józsefvárosi közterület-felügyelet vezetője egy videó tanúsága szerint még azt mondta, ő hívta a kigyúrt férfiakat. Másnap viszont már arról beszélt, hogy félreértették, amit mondott. Azóta sem tudni, kik voltak a csoport tagjai.

A rendőrség azt közölte, egyelőre büntetőeljárás sem indult ellenük.

A nyugdíjas vállalkozó, aki az idős nőt megütötte, közleményében azt írta: a személyemre vigyázó emberek senkit nem ütöttek meg és nem bántalmaztak.

Az RTL Klub híradójának ismételt megkeresésére közölte: ő sem a tüntetők bejutását akadályozó, amúgy körülötte álló kigyúrt férfiakra gondolt, hanem másokra, akik a védelmére keltek. De nyilatkozni nem akart.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.