Elektromos buszokat vásárolt a BKV

A cseh Skoda Electric nyerte a tendert, 80 elektromos buszt szállíthat a BKV-nak, nettóban közel 43 millió euróért, azaz mintegy 17 milliárd forintért

2022. szeptember 12., 12:53

Szerző:

Az uniós közbeszerzési közlönyben az ajánlatkérő Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. közölte a tárgyalásos eljárás eredményét- írja a napi.hu. A nyertesnek szállítania kell az elektomos buszokhoz tartozó töltőoszlopokat, valamint ki kell építenie a szükséges telephelyi infrastruktúrát is.

USB-töltőpontok ls WIFI is lehet az új buszokon

Opcióként kérte a BKV, hogy 10 járműbe kerüljenek beépítésre USB-töltőpontok, valamint wifiszolgáltatás is.

Az úgynevezett szóló buszok alacsony padlósak, és meg kell felelniük a budapesti úthálózati, utasterhelési, forgalmi átlagsebességi, domborzati viszonyoknak. Alkalmasnak kell lenniük kerekesszékkel közlekedő utasok fel- és leszállására, továbbá elvárás, hogy a vezetői- és az utastér legyen légkondicionált, maguk a buszok pedig kevés karbantartást igényeljenek.

A nyertessel augusztus 29-én írta alá a szerződést a BKV. Indult még a közbeszerzésen a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft., továbbá az Omnibus Hungária Kereskedelmi Kft. is.

(Kiemelt fotónk: A tesztjelleggel Budapesten közlekedő BYD K9 UB 12m eBus típusú elektromos autóbusz az ArrivaBus Kft. fővárosi telephelyén tartott bemutatón. MTI/Soós Lajos)

07:56

Szinte valamennyi magyarországi vállalkozás rendelkezik a váratlan helyzetek kezelését segítő biztosítással – derül ki a Hungarikum Alkusz Cégcsoport felméréséből, amelyről közleményben tájékoztatták az MTI-t.

Tegnap 21:43

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.