Bíróság elé állították Gődény Györgyöt rémhírterjesztés miatt

Vírustagadás és rémhírkeltés a vád.

2022. április 15., 06:39

Szerző:

A Nyíregyházi Járásbíróság 2022. április 13-án tartott előkészítő ülést a rémhírterjesztés bűntette miatt dr. G.Gy. vádlottal szemben indult büntetőeljárásban. A vádirat szerint férfi 2020. november 25- én „A választás szabadsága” címmel egy írást jelentetett meg saját internetes oldalán, amelyben értelmetlen intézkedésnek nevezte a nyugdíjasok számára biztosított vásárlási idősávot, a kormányzat intézkedéseit víruspropagandának, illetve az egész védekezést mesterségesen szított hisztériának. A kötelezően viselni rendelt szájmaszkokról azt állította, hogy azok nem töltik be védelmi eszköz szerepüket. A vádirat szerint a vádlott szándéka a nagy nyilvánosság előtt a pandémia létének tagadására, a védekezési intézkedések céljának, eredményességének akadályozására irányult és magatartása alkalmas volt a köznyugalom megzavarására.

Gődény György nem ismerte be vádirat szerinti bűnösségét és vallomást sem tett. A bíróság 2022. május 30-án tartja a következő tárgyalást az ügyben, ahol a vádlott részletes kihallgatása várható. Gődényre korábban már felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki a bíróság, ez azonban nem volt jogerős, mivel azt az iratok alapján, tárgyalás nélkül hozták meg.

(Kiemelt kép: 2021.02.28. Tüntetés a koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozások ellen, amit Gődény György szervezett. Fotó: Dimény András)