Bíróság elé állítják a 16 éves fiút, aki megütötte a kalauzt és a mozdonyvezetőt

Nem volt jegye és maszkot sem volt hajlandó felvenni. Az esetről videó is készült. 

2021. június 24., 11:27

Szerző:

A Nyíregyházi Járási Ügyészség bíróság elé állítja azt a 16 éves fiút, aki április 24-én az esti órákban a Záhony-Nyíregyháza útvonalon közlekedő vonaton jegy és maszk nélkül utazott, ezért a jegyvizsgáló a Nyíregyháza-Sóstóhegy vasútállomáson leszállította. A fiú dühében a kalauzra, majd a mozdonyvezetőre is rátámadt.

A vádirat lényege szerint a fiatalkorú vádlott és bátyja 2021. április 24-én nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása után az esti órákban Kisvárdáról Nyíregyházára utazott vonattal. A testvérpárnak nem volt menetjegye, illetve maszkot sem voltak hajlandóak viselni, ezért őket a jegyvizsgáló Sóstóhegy állomáson a vonatról leszállította.

Az állomás peronján a fiatalkorú vádlott szidalmazni kezdte a jegyvizsgálót, majd több alkalommal ökölbe szorított kézzel felé is ütött, majd combon rúgta őt. A vádlott testvére eközben megpróbálta öccsét megfékezni, többször közé és a jegyvizsgáló közé állt, illetve két alkalommal arcon is ütötte a testvérét, aki azonban továbbra is fenyegette, szidalmazta a vasutast.

A konfliktust észlelte a mozdonyvezető is, aki leszállt a vonatról, és odament a kollégájához. Ekkor a fiatal fiú őt is trágár szavakkal illette, valamint egyszer hastájékon ütötte.

Az ügyészség a fiatalkorút 2 rendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, és végrehajtásában felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélné.

(Kiemelt kép: ugyeszseg.hu)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.