Bige László szabadulhat a házi őrizetből

Az Ügyészség többször is fellebbezett az ítélet ellen, azonban azt a Nyíregyházi Járásbíróság és Törvényszék is elutasította.

2021. május 6., 16:08

Szerző:

Tájékoztatjuk a széles közvéleményt, hogy cégünk tulajdonosa, Bige László 2021. április 28. napjától a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll - derül ki a vállalkozó érdekeltségébe tartozó Nitrogénművek Zrt. közleményéből. 

2021. március 11. napján a védelem indítvánnyal élt a kényszerintézkedés megszüntetése tárgyában, mely védői indokolást a Nyíregyházi Járásbíróság magáévá tett, és 2021. március 24. napján megszüntette a kényszerintézkedést. Az I. fokú határozat ellen az Ügyészség fellebbezéssel élt, majd néhány nap múlva indítványt tett a kényszerintézkedés határidejének a meghosszabbítására a Nyíregyházi Járásbíróság előtt.

Ezt az ügyészi indítványt, mint alaptalant, a Nyíregyházi Járásbíróság elutasította. Ez ellen a döntés ellen is fellebbezéssel élt az Ügyészség. A Nyíregyházi Törvényszék mind a két ügyészi fellebbezést megvizsgálva, azokat elutasítva, helybenhagyta a Nyíregyházi Járásbíróság döntéseit.

A Nitrogénművek Zrt. továbbra is teljes mértékben megbízik az igazságszolgáltatás döntéseiben, és minden jogi eszközzel megvédi magát a Bige Lászlót és a társaságot érintő igazságtalan intézkedésekkel szemben. A döntés eredményeként, Bige László semmilyen tekintetben nincs korlátozva abban, hogy kiemelkedő üzleti tevékenységét a továbbiakban eredményesen folytathassa.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Bige László ellen még tavaly decemberben indult eljárás, hűtlen kezelés és vesztegetés elfogadása, valamint felbujtóként elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt. Az ügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozta, arra hivatkozva, hogy kiemelkedően súlyos - 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - bűncselekmény miatt folyik eljárás vele szemben, így fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a nyomozóhatóság elől elszökne vagy elrejtőzne. A bíróság azonban ezt nem tartotta megalapozottnak, ezt követően került házi őrizetbe Bige László.

(Kiemelt kép: MTI | Bodnár Boglárka)