A Fidesz megszavazza Völner mentelmi jogának felfüggesztését, Karácsony vizsgálatot sürget

A Fidesz még ebbe is belefűzte a baloldalt.

2021. december 7., 19:27

Szerző:

A baloldalon nyomát sem látni annak, hogy készek lennének tisztázni a Városháza-botrányt és egyéb korrupciós ügyeiket – közölte a Fidesz kedden az MTI-vel azután, hogy a legfőbb ügyész kezdeményezte Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára mentelmi jogának felfüggesztését, és a politikus jelezte lemondását.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a legfőbb ügyészség közleménye szerint Völner Pál – a gyanú szerint – a jogtalan előny ellentételezéseként vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően. Völner cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért, hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúját kelti.

A Fidesz a közleményben azt írta,

a kormánypártok meg fogják szavazni Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, mert tisztáznia kell magát az igazságszolgáltatás előtt, és örömüket fejezték ki, hogy ezt ő maga is így érzi, és azonnal lemondott.

Azonban a baloldalon hasonló esetben a nyomát sem látják annak, hogy készek lennének tisztázni a Városháza-botrányt vagy bármelyik másik korrupciós ügyüket – hívta fel a figyelmet a Fidesz. Közölték: Karácsony Gergely hetek óta menekül, miközben „mára egyértelmű, hogy a Városházán maffia működik”, és a baloldali pártok „jutalékos rendszerben árusítják ki a fővárosi ingatlanvagyont a Gyurcsány-Bajnai holdudvarnak”. Hozzátették: az is kiderült, hogy a baloldalt „Soros és idegen hatalmak pénzelik”, a kijelölt miniszterelnök-jelöltjük pedig többek között „Bige László piszkos pénzén kampányol”.

Az üggyel kapcsolatban Karácsony Gyergely főpolgármester is felszólalt

Vizsgálóbizottság felállítását sürgette a Völner Pálhoz kapcsolódó ügyek miatt. Az ellenzéki politikus szerint a testületnek fel kellene tárnia, hogy milyen rendszerszintű problémák merültek fel a végrehajtási eljárásokban – emelte ki a főpolgármester közösségi oldalán kedden. 

Facebook-bejegyzésében azt írja,

„Az Orbán-kormány igazságügyi államtitkárának korrupciós ügyében a magától értetődő lemondás nem ad választ a legfontosabb kérdésekre”.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: a korrupció minden formája visszataszító, de az, amikor a kiváltságosok érdekében a kiszolgáltatottakon nyerészkednek, a visszataszító korrupciót is még visszataszítóbbá teszi. Hozzátette, vizsgálni kell azt is: „nyerészkedtek-e ezek a gazemberek” még az eladósodott emberek kilakoltatásán is.

Karácsony szerint az a minimum, hogy feláll az ügy politikai szálait és összefüggéseit feltáró vizsgálóbizottság, amelynek meg kell vizsgálnia az Orbán-kormány ideje alatt történt, feltűnően nagy számú kilakoltatásokat, és fel kell tárnia, milyen rendszerszintű problémák merültek fel a túl sokszor kegyetlen, embertelen végrehajtási eljárásokban – fogalmazott a főpolgármester.

(Kiemelt kép: Völner Pál 2021. november 29-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

 

 

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elkészült hazánk legjobb munkahelyeit listázó kutatás. Az élbolyban első pillantásra meglepő cégek is: az első tízbe például bekerült a McDonald's és a MÁV is.