Betört egy irodába, majd leült Facebookozni a cibakházi tolvaj

A 22 éves férfi alkoholt és egy sárga párnahuzatot lopott a cibakházi cégtől, de mielőtt lelépett, Facebookozott egy órát. 

2021. május 7., 06:18

Szerző:

Bejelentés érkezett a rendőrséghez szerdán, miszerint egy cibakházi kft. udvarára a napokban bement egy ismeretlen személy. Az illető kiszakította az irodaház pincelejárójának ajtaját, azonban a pincéből nem vitt el semmit. Ezután a főépület egyik ablakát egy helyszínen talált fakanállal betörte, és az ablakon át bemászott az ingatlanba. Az ismeretlen átkutatta az irodahelyiségeket, és végül alkoholt és egy sárga párnahuzatot vitt magával – írja a police.hu

A helyszínre érkező rendőrök észrevették, hogy az irodában lévő számítógép be van kapcsolva. Megnézték a böngészési előzményeket és azt látták, hogy a bűncselekmény elkövetésének időpontjában 60 percnyi időtartamban használta a közösségi oldalát egy cibakházi lakos, aki azonban semmilyen módon nem volt kapcsolatba hozható a kft. tevékenységével, ügyfélkörével.

A rendőrök ezért elfogták a 22 éves cibakházi Facebookozót, a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, és előállították a Tiszaföldvári Rendőrőrsön. A férfi semmit nem tagadott, és részletesen elmondta, mit tett. A lopott alkoholt megitta, a párnahuzatot pedig elégette. Az ügyben lopás miatt folyik eljárás.

(Kiemelt kép: police.hu)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.