Betelt a pohár: perre mennek a szigetváriak az ihatatlan ivóvíz miatt

Közel egy éve ihatatlan az ivóvíz Szigetvár nyugati városrészében.

2023. június 9., 11:49

Szerző:

Egy állami beruházás keretében rendszerfejlesztést végeztek a hálózaton, azóta zavaros, büdös és barna, ihatatlan az ivóvíz Szigetváron. A probléma csaknem ötezer lakót érint, akiknek már elegük van abból, hogy lajtoskocsiból kell hazavinniük az ivóvizet. Most úgy döntöttek, hogy perelnek számolt be az ATV Híradó riportja.

A lakók azon is fel vannak háborodva, hogy a lajtoskocsinak elérhetőnek kellene lennie a lakosok számára, azonban kiderült, hogy az érintett 690 család csak minden másnap jut vízhez, mert csak akkor jön a tartályautó, ami jelenleg szervízben van. Emiatt egy kisebb autó járja a város olyan környékeit, ahol nem megfelelő minőségű a víz. A szolgáltató azonban mindössze egyetlen lajtoskocsival rendelkezik, így sok szigetvári lakosnak naponta 300-400 métert kell gyalogolniuk az ivóvízért.

„Nem bicskanyitogató, hanem le kellene köpni, aki ezt megengedi" – mondta egy háborgó szigetvári férfi az ATV Híradó stábjának, ugyanis lassan 11 hónapja kénytelen lajtos kocsiból venni az ivóvizet, miután az otthoni csapvíz ihatatlan. „Nagyon bűzös, kellemetlen szaga van, ezt lehet mondani az ivóvízre és nagyon rossz színe van, minden sárga lesz tőle" – mondta Bencsik Istvánné szigetvári lakos.

„Vannak kezdeményezések, hogy esetleg pertársaságot hoznánk létre és más módon is kifejeznénk elégedetlenségünket. Mindenki elsősorban a városra vár" – jelentette ki a csatornának Pogács Anna önkormányzati képviselő. Az üggyel kapcsolatban Vass Péter polgármester is megszólalt, aki úgy fogalmazott, hogy ez egy állami beruházás volt, majd hozzátette, „az én asztalra csapásom addig terjedhet, amihez jogosítványom van".

A városvezető kiemelte azt is, hogy nyolc hónapja tart a próbaüzem, majd ígéretet tett arra, hogy csak akkor fogja jóvá hagyni a teljesítést, ha egy független labor igazolja, hogy iható víz folyik a csapból a városban.

(Kiemelt képünkön: Szigetvár ihatatlan ivóvize. Fotó: Szigetvár - A mi kisvárosunk Facebook oldala.)