Bérlakásprogramot indítana a DK kormányváltás esetén

Nem tetszik a pártnak a kormány egyik újabb lépése.

2021. június 17., 14:19

Szerző:

Újabb lakástrükkel állt elő a kormány – mondta Arató Gergely csütörtöki sajtótájékoztatóján. A párt frakcióvezető-helyettesének szavai szerint az Orbán-kormány azzal, hogy kiszervezné az egyházaknak az állami bérlakásokat, – a „lex Bayer” hasonlóan – a „fideszes haveroknak” játszaná ki az ingatlanokat. 

„Az állam nem az önkormányzatoknak ad lehetőséget arra, hogy jobban gazdálkodjanak a bérlakásokkal, sőt tőlük elveszik a bérlakásokat. Ugyanakkor az egyházaknak adják oda ezt a lehetőséget. A feladat az önkormányzatoké, de a vagyont az egyházak kapják”

– fogalmazott a politikus. Éppen ezért pártjával visszaszerezné az állami vagyonokat és erős önkormányzati bérlakásprogramot indítanának. A program elsősorban az egyre súlyosbodó lakhatási válságot szorítaná vissza. Arról a frakció-vezetőhelyettes nem beszélt, hogy az esetleges kormányváltás esetén milyen jogi lehetőségek lennének a megfogalmazott deprivatizációs folyamatra.

A Népszava információi szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat által működtetett MR Közösségi Lakásalap Nonprofit Kft. tulajdonába adják az állami bérlakásokat, és a szervezet ingyen kapja meg az ingatlanokat. A két karitatív szervezet közlése szerint 4620 ingatlan tulajdonjogát veszik át, további 22800 család esetében pedig a részletfizetést bonyolítják, illetve a követeléskezelést végzik.

(Kiemelt kép: új bérlakások Kántorjánosiban, az Arany János közben 2020. február 5-én, MTI / Balázs Attila)

 

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.