Beperelték Orbán Viktort

Egy férfi úgy véli, a kormány tehet édesanyja haláláról. 

2022. január 18., 19:49

Szerző:

Két hozzátartozóját is elveszítette el egy férfi, aki úgy véli, édesanyja nem kapta meg a megfelelő védelmet, húgának pedig méltatlanok voltak halála körülményei. Habár a koronavírusban hunytak el szerettei, a férfi a Orbán Viktort és a kormányt okolja miatta – derül ki a Népszava keddi cikkéből.

A nagykanizsai Ferincz Jenőnek édesanyja és testvére is elhunyt a koronavírus-járványban. Mint az a cikkből kiderül, húga a zalaegerszegi kórházban hunyt el, de Ferincz szerint nem engedték, hogy neki, hogy elbúcsúzzon szeretteitől, továbbá felszámolták elhunyt szerette után az öltöztetési díjat is, holott a koronavírusban elhunytakat csak nejlonzsákba teszik.

„Édesanyám a kanizsai kórházban halt bele a koronavírusba, ott, ha csak egy üvegablakon át is, de megengedték, hogy egy utolsó pillantást vethessek rá, elbúcsúzhassak tőle” – magyarázta a férfi, aki kiemelte:

„Zalaegerszegen ugyanakkor erre nem volt lehetőség, miután értesítettek róla, hogy meghalt a húgom, bementem a kórházba, de addigra átszállították a patológiára, ahol viszont nem engedték, hogy elköszönhessek tőle. Így aztán azt sem tudom, hogy a hamvai, melyeket megkaptam, valóban az övé, vagy esetleg elcserélték. Az országban több helyen előfordultak halottcserék, így valódi bizonyosságot nem kaphatok”.

A Szent Rafael kórház főigazgatója, Gasztonyi Beáta, miután értesült a történtekről elmondta, hogy a patológián a covidosokra vonatkozó különleges fertőtlenítési eljárás kiemelkedően nagy terhet róna az ott dolgozókra, ezért ott már nem lehet elbúcsúzni a hozzátartozó elhunytakról.

Erre Gasztonyi szerint a Covid-intenzív osztályon lett volna lehetőség. A halottkezelési díjról pedig a cikk szerint kijelentette: „a vonatkozó jogszabályban vaklóban nincs leírva, hogy a kórház ezért anyagi ellentételezést kérhet, viszont ennek lehetőségét sem zárja ki”.

Megtörtént Orbán Viktor feljelentése is

Ferincz Jenő elégtételt akar, haragja nem csillapodott,

feljelentést tett a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök ellen édesanyja halála miatt.

A Transparency International által az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől (OGYÉI) kiperelt iratok alapján úgy véli, kétséges volt, hogy nyújtott-e megfelelő védelmet az idősek körében a kínai vakcina – írja a cikk.

„Édesanyámat Sinopharm-mal oltották be, így meglehet, nem kapott valós védelmet a fertőzéssel szemben, amelybe belehalt. Amikor megkapta ezt a kínai szert, nem volt olyan jogi helyzetben, hogy választhatott volna más vakcinát, csakis és kizárólag ezt a kaphatta meg” – mondta a férfi, aki szerint szerint egyértelmű, hogy mindezért a kormány a felelős.

(Kiemelt képünk illusztráció. fotó: MTI/Vasvári Tamás)