Irány tankolni! Újra csökken a benzin ára

Az előrejelzés szerint szeptember 5-től a benzin bruttó 5 forinttal kerül majd kevesebbe literenként.

2024. szeptember 4., 14:35

Szerző:

Csökken a benzin nagykereskedelmi ára szeptember 5-től, amivel ez a fajta üzemanyag bruttó 5 forinttal kerül majd kevesebbe literenként – adta hírül a Holtankoljak.hu. A portál szerint a gázolaj beszerzési ára ezúttal nem változik. Ezek alapján a

  • 95-ös benzin ára 596 forint lesz literenként,
  • a gázolaj literje pedig 600 forintba kerül majd. 

Ennyit költöttek benzinre és gázolajra a parlamenti képviselők

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az országgyűlési képviselők idén sem spórolnak az üzemanyaggal. Július 31-ig már több mint 126 millió forintot költöttek benzinre az adófizetők költségére. A költési verseny rendkívül kiélezett volt, hiszen 2024. július végéig 119 képviselő használta az üzemanyagkártyáját, amiből 44 ellenzéi, míg 75 kormánypárti politikus volt. Az összes költést tekintve az ellenzékiek 37,2 millió forintot költöttek, míg a fideszes és KDNP-s politukusok közel 90 millió forintot autóztak el. 

Az adatok ismeretében elmondható, hogy a legtöbbet a fideszes Hörcsik Richárd tankolt, ő már több mint 2,7 millió forintot költött üzemanyagra. A második helyen a szintén fideszes Bánki Erik végzett, aki 2,4 millió forintot tankolt eddig el. Esetében érdekesség, hogy idén hét hónap leforgása alatt többet költött üzemanyagra, mint 2023-ban összesen, amikor is 2,3 millió forintot autózott el. A bronzérmet pedig Kósa Lajos húzta be a tankolási költségek terén. Hajdú-Bihar 1.számú választókerületének országgyűlési képviselője ugyanis 1,9 milliót költött, ami havi 5800 kilométerre elég, ez nagyjából napi 200 kilométernek felel meg. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)