Bencsik: a „svédek agyilag sérült idióták”

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a Sajtóklub vasárnap esti adásában kifejtette, hogy ilyen idiótákat, mint a svédek nem szabad beengedni a NATO-ba.

2023. szeptember 25., 11:40

Szerző:

„Ilyen idiótákat nem szabad beengedni a NATO-ba” – jelentette ki a Sajtóklub vasárnap esti adásában a Demokrata főszerkesztője  – szemlézte az adást a NépszavaBencsik Andrásnál kiverhette a biztosítékot az az oktatófilm, ami a svéd iskolákban a tananyag része és az Orbán-kormány működését mutatja be. Bencsik szerint ezzel a svédek ezzel akarják lejáratni Magyarországot. 

A vasárnap esti adásban Bencsik elmondta, hogy a svédeknek „nem szabad puskát adni a kezükbe, képzeljétek el, hogy elkezdik használni. Nem lehet tudni, kire fognak lőni.” Emellett úgy látja, azt is meg kellene fontolni, hogy egyáltalán tagjai maradjanak-e az Európai Uniónak, mivel „rosszindulatú butasággal” legyártottak egy „propagandafilmet”. 

„Nem szabad beereszteni a svédeket a NATO-ba, és nagyon meg kéne fontolni, hogy tulajdonképpen mi keresnivalója van egy ilyen ostoba, rosszindulatú, beteg országnak az Európai Unióban” – mondta Bencsik András. Később ezt még azzal fejelte meg, hogy kijelentette, ha Svédország „lediktatúrázhatja” Magyarországot, akkor „nekünk pedig jogunk van azt mondani, ti svédek idióták vagytok...agyilag sérült idióták”. 

(Kiemelt képünkön: Bencsik András, a Sajtóklub adásában. Fotó: a közzétett adás képernyőfelvétele)