Bemutatták az első elektromos virágkocsit

Ez az első elektromos virágkocsi Debrecenben. 

2021. augusztus 16., 15:57

Szerző:

Első alkalommal indít saját tulajdonú, teljesen elektromos virágkocsit a debreceni önkormányzat, írja az MTI. A cél, hogy az következő években fokozatosan ilyen kocsikra váltsanak – közölte a polgármester hétfőn sajtótájékoztatón, ahol bemutatta az elektromos virágkocsit. Papp László emlékeztetett: a Debrecen 2030 programban új környezetpolitikát hirdettek meg, amelynek célja, hogy a város fenntartható, "zöld módon" fejlődjön a következdő években, írja az MTI. E gondolat jegyében született meg az első elektromos virágkocsi, amely nemcsak a karneválon lesz látható, hanem év közben is használhatják a köztereket díszítő virágok gondozásában – tette hozzá.

A polgármester azt mondta, az elektromos meghajtású kocsin látható egyedülálló kompozíción a Civaqua-program fő eleme, a víz jelenik majd meg. A Civaqua-program megvalósításával a Tisza vize érkezik majd Debrecenbe, ami által emelkedik majd a Nagyerdő talajvízszintje, újra élettel telhet meg a Tócó-patak, a város melletti Vekeri-tó, valamint a Fancsikai-tavak – mondta Papp László.

Balázs Ákos, városüzemeltetésért felelős alpolgármester hozzátette: az első elektromos meghajtású virágkocsi kifejlesztését az ITK-cégcsoport végezte a helyi Zolend Kft. műszaki segítségével, a fejlesztést az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 15 millió forinttal támogatta.

(Kiemelt kép: A Debreceni Virágkarnevál egyik virágkompozícióját készítik Debrecenben 2021. augusztus 12-én. Fotó: Vajda János / MTI)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.