Bemutatták az első elektromos virágkocsit

Ez az első elektromos virágkocsi Debrecenben. 

2021. augusztus 16., 15:57

Szerző:

Első alkalommal indít saját tulajdonú, teljesen elektromos virágkocsit a debreceni önkormányzat, írja az MTI. A cél, hogy az következő években fokozatosan ilyen kocsikra váltsanak – közölte a polgármester hétfőn sajtótájékoztatón, ahol bemutatta az elektromos virágkocsit. Papp László emlékeztetett: a Debrecen 2030 programban új környezetpolitikát hirdettek meg, amelynek célja, hogy a város fenntartható, "zöld módon" fejlődjön a következdő években, írja az MTI. E gondolat jegyében született meg az első elektromos virágkocsi, amely nemcsak a karneválon lesz látható, hanem év közben is használhatják a köztereket díszítő virágok gondozásában – tette hozzá.

A polgármester azt mondta, az elektromos meghajtású kocsin látható egyedülálló kompozíción a Civaqua-program fő eleme, a víz jelenik majd meg. A Civaqua-program megvalósításával a Tisza vize érkezik majd Debrecenbe, ami által emelkedik majd a Nagyerdő talajvízszintje, újra élettel telhet meg a Tócó-patak, a város melletti Vekeri-tó, valamint a Fancsikai-tavak – mondta Papp László.

Balázs Ákos, városüzemeltetésért felelős alpolgármester hozzátette: az első elektromos meghajtású virágkocsi kifejlesztését az ITK-cégcsoport végezte a helyi Zolend Kft. műszaki segítségével, a fejlesztést az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 15 millió forinttal támogatta.

(Kiemelt kép: A Debreceni Virágkarnevál egyik virágkompozícióját készítik Debrecenben 2021. augusztus 12-én. Fotó: Vajda János / MTI)