Bélyegre kerültek a Kukori és Kotkoda szereplői

A Süsü, a sárkány és a Frakk, a macskák réme után idén a Magyar Televízió egy másik ikonikus mesesorozatának szereplőivel készült egyedi bélyegblokk.

2021. szeptember 2., 15:17

Szerző:

A Kukori és Kotkoda című rajzfilmsorozat szereplőit ábrázoló alkalmi bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) együttműködésben csütörtökön Budapesten, írja az MTI. A közös kezdeményezésként 2019-ben indított Mesehősök bélyegkollekció újabb darabját az MTVA és a Magyar Posta Zrt. vezetői bocsátották forgalomba.

Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. elnöke elmondta: a Süsü, a sárkány és a Frakk, a macskák réme után idén a Magyar Televízió egy másik ikonikus mesesorozatának, az 1970-es években bemutatott Kukori és Kotkodának a szereplőivel készült 50 ezer példányban egyedi bélyegblokk, amelynek három címletén a három főszereplő, keretrajzán a baromfiudvar és a további szereplők láthatók.

A Kukori és Kotkoda az első olyan tévémese-sorozat, amely a Magyar Televízió megrendelésére született, írója Bálint Ágnes, tervezője és rendezője Mata János volt.

(Kiemelt kép: A Kukori és Kotkoda című rajzfilmsorozat szereplőit ábrázoló alkalmi bélyegblokk a kibocsátásán Budapesten, a La Vida Duna Rendezvényházban 2021. szeptember 2-án. A közös kezdeményezésként 2019-ben indított Mesehősök bélyegkollekció újabb darabját az MTVA és a Magyar Posta Zrt. vezetői bocsátották forgalomba. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)