Belső vizsgálatot követel az ellenzék az Emmi-ben

A Schadl-Völner ügy tovább gyűrűzik.

2022. február 6., 17:28

Szerző:

Az Egységben Magyarországért képviselőjelöltjei belső vizsgálatot követelnek az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) a végrehajtóknál történt letartóztatások ügyében.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, az ellenzék közös képviselőjelöltje Budapest 15. számú választókörzetében azt mondta, a "Rogán-Schadl-Völner-féle végrehajtói maffiahálózatról" szóló cikkek rámutattak, hogy az állam lényegében egy „végrehajtói maffiahálózatot” működtet. Szerinte

a kabinet megpróbál úgy tenni, mintha semmi köze nem lenne az ügyhöz, pedig „egészen a központig és egészen a miniszterelnökig vezetnek a szálak.”

Az Emmi-t válaszra szólította fel annak kapcsán, hogy indult-e belső vizsgálat a sajtóban megjelent korrupciós információk alapján, továbbá az ott ismertetett kenőpénzekből kapott-e a miniszter vagy a felsőoktatásért felelős államtitkár, írja az MTI.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, az ellenzék közös képviselőjelöltje Budapest 4. számú választókörzetében azt mondta, hogy a kormány teljes tevékenysége egy az "államot leuraló bűnszervezet" kiépítésére irányult az elmúlt 12 évben. „Orbán Viktor és bandája erkölcsileg és politikailag is megbukott, az ítéletet pedig április 3-án a választók fogják kimondani felettük” – jelentette ki.

Tóth Endre, a Momentum elnökségi tagja, az ellenzék közös képviselőjelöltje Budapest 18. számú választókörzetében úgy fogalmazott, miközben a „mindennapi emberek éhbérért robotolnak, a kiváltságos réteg pedig egymásnak osztogatja a zsíros falatokat” és bármit el tud intézni olyan embereken keresztül, mint Schadl György.

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter beszél az Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott közös ellenzéki megemlékezésen, az Andrássy út–Dózsa György út sarkán. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Adrián Zoltán/168.hu)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.