„Bekövetkezett az egyik legsúlyosabb rémálmunk" – Budapest segít

A menekültek befogadása és ellátása állami feladat.

2022. március 4., 15:25

Szerző:

Kiss Ambrus az énbudapestemnek azt mondta: „

„Kedden kezdtük el a felkészülést. Négy órakor összegyűltünk, és elosztottuk a feladatokat. Felmértük a szálláshelyeket, az étkezési és utaztatási lehetőségeket. Reméltük, hogy az asztalfióknak dolgozunk, de csütörtök hajnalra kiderült, hogy nem. Azóta ott vagyunk a helyszínen, próbáljuk kezelni a helyzetet, és nem a jogszabályokat vizslatjuk, hanem segítünk.”

A menekültek befogadása és ellátása állami feladat, ennek ellenére a Fővárosi Önkormányzat segít, ahol tud, mert ebben a helyzetben ezt kell tennünk – írta Facebook oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

(Kiemelt kép: Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes háttérbeszélgetést tart a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésének előterjesztéseiről, aktuális kérdésekről 2021. augusztus 27-én. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

 

 

 

 

 

Ujhelyi István szerint Orbán Viktor aláírta az Európai Tanács (EiT) csúcstalálkozót lezáró dokumentumot, ami szembe megy a Fidesz-KDNP azon határozatával, amit el akarnak fogadtatni az EU jövőjéről szóló konferenciasorozat kapcsán.