Jakab Péter elárulta, indul-e a Jobbik következő elnökválasztásán

A Jobbik elnöke azt is elmondta, mit vár a jövő évet illetően. 

2021. december 28., 07:14

Szerző:

Jakab Péter 2022-ben is indulni fog a Jobbik elnöki székéért, célja ugyanis nemcsak egy stabil ellenzék, de egy stabil Jobbik is – derül ki az ATV hétfőn megjelent, Jakab Péterrel készített interjújából.

Jakab arra a kérdése, hogy „mit vár a 2022-es parlamenti választásoktól?”, elég világosan fogalmazott:

„Az egységes ellenzék győzelmét, a korrupt, zsarnoki Orbán-rezsim bukását és elszámoltatását.”

Szerinte ugyanis a választások megnyerése csak az első, de a legfontosabb lépés a magyar emberek szabadsága és jóléte felé vezető úton, a Jobbiknak – azaz “a vidék pártjának” – jelentős szerepe lesz ebben.

A Jobbik politikusának személyes célja a jövő évet illetően, hogy „a Jobbik kormánypárt legyen, és meghatározza az új nemzeti egységkormány működését”, továbbá, hogy “őrködjön” az ellenzék felett. Jakab azt is bejelentette, hogy jövőre is indulni fog a Jobbik elnöki posztjáért, mivel

„az ellenzéken belül, úgy a Jobbikon belül is fontos a stabilitás hosszú távú megőrzése. Építkezni ugyanis csak stabil alapokra lehet”

– mondta Jakab Péter.

(Kiemelt kép: Budapest, 2021. december 14. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 14-én. Fotó: MTI/Kovács Attil)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.