A szülők alig fele kapott tájékoztatást a beiskolázásról az óvodákban, csak napjaik maradtak intézkedni

2020. január 22., 10:51

Szerző:

Az új beiskolázási szabályok szerint idén már csak azok a gyermekek maradhatnak 6 éves koruk után az óvodában, akiknek szülei január 31-éig kérvényt nyújtanak be az Oktatási Hivatalhoz, és a hivatal megadja az engedélyt – hívja fel e figyelmet a hvg.hu.

Azaz már csak néhány nap van a határidőig, de hatalmas probléma, hogy az információ nem jutott el megfelelően a szülőkhöz.

Fennáll a veszély, hogy sok érintett szülő nem adja be a kérvényt január 31-ig.

A Szülői Hang Közösség felmérése szerint a szülők alig fele kapott az óvodákban megfelelő tájékoztatást az eljárásról, így eszükbe sem jut, hogy megpróbálhatnák elérni az óvodában maradást.

A szervezet több segítséget is ad az érintett családoknak, például kidolgozott egy segédletet a kérvények beadásához, itt összegyűjtötte az eddigi beadványok eredményeit. Az érintetteknek Facebook-csoportjuk is van.

08:40

December 10-től érvényes a MÁV új vasúti menetrendje, amelynek kialakításakor figyelembe vették az utasok visszajelzéseit, kéréseit – közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága kedden az MTI-vel.

07:26

Az ország nagy részén gyengén felhős, napos időre számíthatunk, az északkeleti, keleti harmadban lehet több a felhő, és az Eger-Békéscsaba vonal széles sávjában havazás, hózápor is kialakulhat.