A szülők alig fele kapott tájékoztatást a beiskolázásról az óvodákban, csak napjaik maradtak intézkedni

2020. január 22., 10:51

Szerző:

Az új beiskolázási szabályok szerint idén már csak azok a gyermekek maradhatnak 6 éves koruk után az óvodában, akiknek szülei január 31-éig kérvényt nyújtanak be az Oktatási Hivatalhoz, és a hivatal megadja az engedélyt – hívja fel e figyelmet a hvg.hu.

Azaz már csak néhány nap van a határidőig, de hatalmas probléma, hogy az információ nem jutott el megfelelően a szülőkhöz.

Fennáll a veszély, hogy sok érintett szülő nem adja be a kérvényt január 31-ig.

A Szülői Hang Közösség felmérése szerint a szülők alig fele kapott az óvodákban megfelelő tájékoztatást az eljárásról, így eszükbe sem jut, hogy megpróbálhatnák elérni az óvodában maradást.

A szervezet több segítséget is ad az érintett családoknak, például kidolgozott egy segédletet a kérvények beadásához, itt összegyűjtötte az eddigi beadványok eredményeit. Az érintetteknek Facebook-csoportjuk is van.

Szombat este többségében a keleti tájakon várható, hogy megázunk, napsütésből főleg északnyugaton, helyenként a Dunántúlon kaphatunk rövidebb időszakokat. Vasárnap eleinte több helyen előbújhat a nap, napközben ismét sokfelé megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és már a középső tájakat és a Dunántúl keleti felét is érintheti a csapadék.