Befagy a sejhajunk és a Balaton

Mínusz 13 fokot is mértek az éjjel, a napsütéses idő mellett akár mínusz 15 fok is lehet az éjjel. Elkezdett befagyni a Balaton.

2023. február 6., 08:50

Szerző:

Hétfőn az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de a Dunántúlon lehetnek időnként felhősebb tájak, viszont említésre méltó csapadék sehol sem várható. Sokfelé kísérhetik élénk lökések az északi-északkeleti szelet. Napközben -2 és +2 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet – írja az Időkép előrejelzése.

Kedden sok napsütésre számíthatunk az ország nagy részén, de keleten, északkeleten időnként felhők zavarhatják a napsütést. Csapadék nem várható. Többfelé élénk lehet az északias szél. A hajnal ismét fagyos lesz, néhol akár -15 fok köré is lehűlhet a levegő. Kora délután -1 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

-13 fokig zuhant a hőmérséklet

Reggelre sok helyen csökkent -10 fok alá a hőmérséklet. Az északi fagyzugokban mérték a leghidegebbet – írja az Időkép. Éjjel ismét mélyre zuhant a hőmérséklet, ahogy nyugalomba került a ránk telepedő fagyos, sarkvidéki eredetű légtömeg. Hétfőre virradóra a Dunántúli- és Északi-középhegység több pontján is -10 fok köré csökkent a hőmérséklet, de néhol délen és a középső tájakon is előfordultak -11, -10 fokos értékek. A leghidegebbet Etesen mérték, ahol

-13,4 fok volt a minimum.

A toplista második helyzetje Zabar -12,3 fokkal, harmadik helyen pedig holtversenybem Galyatető, Mátraszele és Jósvafő végzet -12,1 fokos értékkel. Emellett több mint 30 állomásunkon csökkent -10 fok alá a hőmérséklet.

Még a Balaton is elkezdett befagyni

A hideg éjszakának és a lecsendesedő szélnek köszönhetően a partmenti részeken megjelent a jég. Az idei év eddigi leghidegebb éjszakáján vagyunk túl, több helyen -10 fok alá csökkent a hőmérséklet. A hideg, fagyos időnek és a lecsendesedő szélnek köszönhetően állóvizeinken is megindult a jégzajlás, reggelre

a Balaton déli partmenti része is befagyott.

(Kiemelt képünk illusztráció. A szénbe fagyasztott Han Solo egy Star Wars kiállításon. Fotó: Flickr)

Magyar Péter úgy tűnik vitára szállhat az EP-listavezetőkkel, mégis lesz vita a köztévén. Erről Dobrev Klára számolt be egy bejegyzésében, mely szerint az MTVA megkezdte egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan.