Beázott a János Kórház szülészete, még a lámpákon is folyt a víz

2020. augusztus 19., 18:28

Szerző:

Alaposan eláztatták a Szent János Kórház szülészetét az elmúlt napok viharai – írja a hvg, amelynek olvasói fotóin beázott plafon, vízben áll padló, fóliával borított bútorok láthatók.

Mint a lap olvasója írta, életveszélyesnek nyilvánították a szülőszobát, miután a plafonokból a lámpákon át folyt a víz, ami a folyosókon is összegyűlt.

A hvg.hu a kórház illetékesétől megtudta, hogy a beázás miatt át kellett helyezni a szülőágyakat, a szülészeti osztály ideiglenesen más emeletre költözött, a nőgyógyászati nagyműtéteket pedig más kijelölt kórház vette át, de a nőgyógyászati kisműtétek és szülések továbbra is rendben zajlanak.

A kórház szerint a beázás az épületben, a Családbarát Szülészet pályázati program keretében zajló munkálatok miatt történt, mert éppen a tetőtér beépítése zajlik, ahol a Perinatális Intenzív Centrum családi szobáit alakítják ki - írta a kórház kommunikációs osztálya, amely szerint már megkezdték a károk elhárítását.

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.