Beállt a Jobbik Ungár Péter mögé

Azért, mert az LMP-s képviselőt esélyesebbnek tartják a győzelemre a fideszes kihívója ellen. Úgy tudjuk, az MSZP is Ungár Pétert támogatná. Nagy küzdelem várható a DK-s Czeglédy Csabával.

2021. június 11., 14:38

Szerző:

Szombathelyen Ungár Pétert támogatja a Jobbik a 2021-es előválasztáson – tudatta Jakab Péter a Facebookon. A döntés stratégiai okokból hozta meg a párt. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje örül, hogy 2019-ben „elzavarták” a szerinte addigi alkalmatlan fideszes „bábokat”. Jakab Péter úgy látja, azóta töretlen az ellenzéki összefogás támogatottsága. 

A politikus szerint az előválasztáson annak kell győznie, aki majd a legnagyobb eséllyel áll helyt a Fidesz jelöltjével szemben. Úgy véli, ha pedig Ungár Péter nyer, az nem csak a kormányváltáshoz viszi az ellenzéket közelebb, de a szombathelyieknek is valódi képviselőt jelent az Országgyűlésben.

Jakab Péter több érvet is felsorolt Ungár Péter mellett. Például kiemelte azt, hogy ő a legfiatalabb parlamenti képviselő ebben a ciklusban, és egyben a legaktívabb is, aki 2018 óta kitartóan küzd a közalkalmazottak valódi megbecsüléséért, a szociális dolgozók béremeléséért és az otthonápolási díj emeléséért. Az elmúlt évben pedig Hende Csabával megküzdve mindent megtett azért, hogy válságkezelés címén a pártállam ne semmizze ki a várost és az itt élő embereket.

Az ellenzéki előválasztáson várhatóan Czeglédy Csabával, a DK jelöltjével és a momentumos László Győző alpolgármesterrel kell megküzdenie. Egy magas pozícióban lévő MSZP-s politikus azt mondta a 168-nak, hogy pártjuk nem indít saját jelöltet, hanem valószínűleg Ungár Péter mögé áll be.

 

(Kiemelt kép: MTI / Bruzák Noémi)