Bayer Zsolt úgy érzi, megtalálta, ki felelős az aszódi medve miatt

Hogy a Felvidékről jött a látogató? Ugyan már, kérem!

2022. június 3., 20:53

Szerző:

Megdöbbentő elméletet adott elő blogján Bayer Zsolt fideszes vezérpublicista azt illetően, ki és miért lehet felelős az Aszód környékén felbukkanó feketemedve miatt. Ahogyan azt a Magyar Hang kiszúrta, a hivatalos hírek szerint a medve Szlovákiából, a Kárpátokból keveredhetett el a magyar Alföldre.

Bayer azonban ebben az elméletben nem hisz, és úgy érzi, megtalálta a mackó miatt valójában felelős, háttérhatalmi erőket.

Ehelyett az újságíró-publicista nem fél rámutatni az általa feltárt, rejtett összefüggésekre:

„Aszód Pest megyében van. Medve meg odafönt Szlovákiában, illetve Erdélyben. Tehát vagy a Tátrából kóborolhat át hozzánk, vagy a Kárpátokból. De akárhonnan is kóborol(na) át hozzánk, egészen biztos vagyok benne, hogy nem Aszódon és környékén kötne ki. Mi a jó büdös francot keresne egy vad medve odalent a sík vidéken, a sűrűn lakott helyeken, miért is ne állna meg valahol a Börzsöny, vagy a Mátra, vagy a Bükk hegyeiben és rengetegeiben. Normális medve ilyet nem csinál. Viszont van Veresegyházán egy úgynevezett medveotthon. Ottan medvéket tartanak, és medvéket lehet nézegetni, »a Medveotthon december 25. és január 1. kivételével minden nap nyitva tart: a nyári időszakban (március–szeptember) 8:00-tól 19:00-ig. a téli időszakban (október–február) 8:00-tól sötétedésig.« Veresegyház és Aszód távolsága 21,4 km, időben ez 24 perc.”

Összességében tehát Bayer Zsolt, nem tudni mire alapozva, a közelben működő, Veresegyházi Medveotthont tette felelőssé az elbóklászott vadért. De tovább is megy, szerinte a hatóságoknak a medveotthonban az ügyben ellenőrző látogatást kéne tenniük. Ezek után arról is beszámol, az otthonban farkasokat is tartanak, és szerinte több mint gyanús, hogya Mátrában is egyre több farkas bukkan fel mostanában.

A publicista elméletét eddig konkrét bizonyítékokkal nem támasztotta alá, arról pedig nem érkezett jelzés a Veresegyházi Medveotthonból, hogy akár egy állatuk is eltűnt volna.

(Kiemelt kép: Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája beszédet mond, mielőtt átvette a Médianéző Központ által alapított Jótollú magyar újságíró díjat a Városliget Caféban 2022. március 10-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

15:49

A napraforgónak és kukoricának jól jött az elmúlt egy hét csapadékos időjárása, de a még aratásra váró búzának és repcének nem - írta csütörtöki agrometeorológiai elemzésében a HungaroMet Zrt.