Baranyi Krisztinát akarja leendő fővárosi frakciójába a Párbeszéd, így reagálnának az MSZP-s polgármesterek DK-ba dezertálására

2020. február 26., 14:31

Szerző:

Folynak az egyeztetések egy lehetséges, MSZP-Párbeszéd frakció létrehozásáról a Fővárosi Közgyűlésben – tudta meg a Népszava. A lap információi szerint Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi képviselőcsoportjának vezetője azt mondta, így szeretnék hatékonyabbá tenni a munkát. Az MSZP budapesti elnöke Molnár Zsolt pedig azt nyilatkozta, hogy egy 2023-ig tartó stratégia kiépítése a cél.

A Fővárosi Közgyűlésben függetlenként bejutott Baranyi Krisztina Párbeszéd-frakcióhoz való csatlakozásáról is tárgyalnak, ugyanakkor még semmi sem dőlt el. A IX. kerület független polgármestere azt hangsúlyozta, hogy nem akar egyik pártba sem belépni.

A Népszava szerint a háttérmozgásoknak feltehetően köze van ahhoz, hogy az MSZP két polgármestere, Kiss László és Szaniszló Sándor átlépett a DK-ba, ami ismét kiélezte a két párt közötti feszültséget. Baranyi Krisztina csatlakozásával nyolc fős lenne a szövetség, ellentétben a hat fős Demokratikus Koalíció frakciójával.

 

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.