Baranyi Krisztina és Pikó András lemondásra szólította fel Sára Botondot

Ferencváros és Józsefváros polgármestere szerint összeférhetetlen Sára Botond két pozíciója.

2022. január 14., 21:04

Szerző:

Baranyi Krisztina Ferencváros és Pikó András Józsefváros polgármestere közösen fordul a Nemzeti Választási Bizottság elnökéhez, dr. Téglási Andráshoz és Gulyás Gergely miniszterhez, hogy kimondják Sára Botond összeférhetetlenségét, és még a választások előtt távozzon hivatalából, írja a Telex

A levélben a VIII. és a IX. kerület polgármestere szerint Sára Botond egyéni országgyűlési képviselő jelöltsége, illetve jelenleg betöltött kormánymegbízotti tisztsége ugyanis nem összeegyeztethető az önkormányzati vezetők szerint. Közös videójukban úgy fogalmaztak: 

„Tavaly decemberben a józsefvárosi és ferencvárosi Fidesz-szervezetek országgyűlési képviselőjelöltnek választották azt a Sára Botondot, aki ezzel párhuzamosan kormánymegbízottként vezeti Budapest Főváros Kormányhivatalát; és aki megbukott már a VIII. kerületben polgármester-jelöltként, és önkormányzati képviselő-jelöltként is 2019-ben.”

Pikó András szerint Sára Botond képtelen szétválasztani pártpolitikusi tevékenységét attól a felelős és pártatlan feladatellátástól, amely egy kormányhivatali vezetőjeként minimum elvárás lenne. Elmondta, legutóbb politikai rágalomhadjáratot indított a 8. kerületi óvodák és óvodapedagógusok ellen, amikor is azt terjesztette, hogy LMBTQ-propagandát folyatnak az intézményeikben. Emiatt Pikó András bejelentette, büntetőpert kezdeményez Sára ellen az önkormányzat vezetőjeként. „Ez már a második perem lesz Sára Botonddal szemben”, mondta.

Baranyi Krisztina a videóban elmondta, nem szeretnék hogy egy fideszes képviselő-jelölt által vezetett kormányhivatal járjon el a kerületeik ügyeiben. „Sára Botond függessze fel a kormányhivatali vezetői pozícióját, vagy ha erre nem hajlandó akkor a nemzetválasztási bizottság mondja ki, hogy összeférhetetlenség történt” – jelentette ki Baranyi Krisztina.

(Kiemelt kép: Pikó András Facebook-oldala)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.