Baromira berágott a ferencvárosi polgármester

Baranyi Krisztina szembe került az ellenzéki képviselőkkel. 

2022. január 21., 10:26

Szerző:

„Ferencváros 18 képviselőjéből tízen, a Momentum, a DK, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd helyi politikusai írták alá azt a javaslatot, hogy az önkormányzat emelje meg a testület tagjainak tiszteletdíját. Közülük kilencen bizottsági elnökök vagy tanácsnokok, akik az eddigi bruttó 290 ezer forint tiszteletdíj helyett 730 ezret szeretnének kapni”

– írja közösségi oldalán Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere. Hozzátette, a javaslat értelmében a tizedik képviselőnek, valamint a fideszeseknek (akik között csak egy bizottsági elnök van) az eddigi 223 ezer Forint helyett 520 ezer járna. A javaslat elfogadása nyolcvanmilliós többletkiadást jelentene évente, ezért a független politikus bejelentette,

nem tudja támogatni azt, és ha el is fogadja a testület, polgármesteri vétóval fog élni.

Szerinte teljesen igaza van a képviselőknek abban, hogy komoly felelősséggel jár a munkájuk, ahogy abban is, hogy a ferencvárosi képviselők jövedelmét a fideszes vezetésű településekkel szemben nem egészíti ki semmilyen alkotmányos költség. A polgármester véleménye szerint az infláció is indokolná az emelést, de ez nem jelenthet „ilyen gátlástalan lépést”. Azt ugyanis nem tartja elfogadhatónak, hogy a képviselők a teljes főállásért, napi nyolc órás munkáért járó átlagos magyar bérnél 70 százalékkal többet kapjanak.

(Kiemelt kép: Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere a fővárosi Közgyűlés ülésén, a budapesti városházán, 2020. február 26-án. Fotó: Pesti Hírlap archív)

 

Világszínvonalú új otthont kapott a Liget Budapest projektnek köszönhetően a Néprajzi Múzeum, amelynek a Városliget szélén megvalósult új épületét hétfő délutántól vehetik birtokba a látogatók.