Balog Zoltán nyilvánosan fog beszélgetni Karsai Dániellel

Jövő elején kerül sor Karsai Dániel alkotmányjogász és Balog Zoltán református püspök nyilvános beszélgetésére. 

2023. december 29., 09:11

Szerző:

A halálos betegséggel küzdő és az aktív eutanázia engedélyezéséért küzdő alkotmányjogász, Karsai Dániel, válaszolt arra nemrég kapott levélre, amelyet Balog Zoltán református püspöktől kapott – írta meg azt rtl.hu

Egyben nyilvános beszélgetésre invitálta Balog Zoltán, aminek a református püspök eleget is tesz. A beszélgetést jövő év elején tervezik, ahol Fabiny Tamással, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspökkel fognak leülni – a volt fideszes miniszterrel – beszélni az életvégi döntésekről való jogokról.

Karsai Dánielnek küldött levelében a volt emberierőforrás-miniszter mély együttérzését fejezte ki, ugyanakkor aggódását sem palástolta: 

„lesznek olyanok, akik az Ön kezdeményezését kizárólag abban a tekintetben érzik biztatásnak, hogy akár ők is eldönthetnék, hogy mikor legyen vége az életüknek”.

 

(Kiemelt képünk forrása: Karsai Dániel nyilvános blogja a Facebookon.)

13:52

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt