Balog Zoltán is aláírta a pedagógusok béremelését követelő levelet

Az emberi erőforrások volt minisztere is aláírta azt a levelet, amelyben a református közösség érdemi béremelést követel a tanároknak.

2023. június 21., 16:29

Szerző:

A Telex birtokába jutott egy keddi levél, amelyet a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége küldött az egyházhoz tartozó oktatási intézmények pedagógusainak. A Balog Zoltán püspök, korábbi emberi erőforrások minisztere, illetve Molnár János főgondnok, a Zsinat presbiteri elnöke által aláírt levélben az áll, hogy tisztában vannak azzal, szükség van a pedagógusok béremelésére és tömegesen hagyhatják el a tanárok az egyházi fenntartású intézményket is. 

„Intézményvezetőink visszajelzései alapján, amennyiben a pedagógusbérek emelése nem történik meg a korábban tervezett módon, szeptembertől az egyházi fenntartású intézményekből is megindulhat a pedagógusok elvándorlása” – írták a levélben.

A levél további részében szó esik a megfelelő elismerés, így a pihenőidő és a bérezés fontosságáról, majd azzal folytatódik, hogy a református egyház korábban többször jelezte szakmai álláspontját a tervezett új pedagógusi életpályával kapcsolatban, és bár a javaslataik egy részét meghallgatta a kormányzat, maradtak nyitott kérdések, írja a Telex.

(Kiemelt képünkön: Balog Zoltán, volt  emberi erőforrások minisztere, református püspök. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt