Súlyos baleset történt az M8-ason szenteste

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó az M8-as autópályán a Duna-híd közelében. A sofőr kirepült az autóból életveszélyes sérüléssel szállították kórházba.

2022. december 25., 11:07

Szerző:

December 24-én este egy Suzuki Swift az M8-ason Dunavecse félé tartott nagy sebességgel, amikor eddig tisztázatlan okból szalagkorlátnak és egy oszlopnak csapódott a 81. kilométer térségében – értesült az RTL Híradó.

Az autó a pályaelválasztó korlátok közé repült, valamint motorja kiszakadt az ütközés erejétől. A sofőr nem használta a biztonsági övét, így kirepült az autóból. A híradó információ szerint az autóban egyedül utazott a sofőr, aki életveszélyes fejsérülést és több törést szenvedett, a mentők válságos állapotban szállították kórházba.

A mentés idejére az utat a balesetnél lezárták. A baleset körülményeit a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

(Fotó: MTI/Donka Ferenc)

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.