Súlyos baleset történt az M8-ason szenteste

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó az M8-as autópályán a Duna-híd közelében. A sofőr kirepült az autóból életveszélyes sérüléssel szállították kórházba.

2022. december 25., 11:07

Szerző:

December 24-én este egy Suzuki Swift az M8-ason Dunavecse félé tartott nagy sebességgel, amikor eddig tisztázatlan okból szalagkorlátnak és egy oszlopnak csapódott a 81. kilométer térségében – értesült az RTL Híradó.

Az autó a pályaelválasztó korlátok közé repült, valamint motorja kiszakadt az ütközés erejétől. A sofőr nem használta a biztonsági övét, így kirepült az autóból. A híradó információ szerint az autóban egyedül utazott a sofőr, aki életveszélyes fejsérülést és több törést szenvedett, a mentők válságos állapotban szállították kórházba.

A mentés idejére az utat a balesetnél lezárták. A baleset körülményeit a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

(Fotó: MTI/Donka Ferenc)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.