A mentősként szolgálatban lévő testvérét riasztották a férfihoz, aki meghalt a kiskunmajsai cserbenhagyásos gázolásban

2020. január 2., 09:53

Szerző:

Egész Kiskunmajsa egy emberként gyászolja Gábort. A 29 éves férfi egy cserbenhagyásos gázolásban január 1-jén életét vesztette. Párja, Dóra, akivel együtt sétáltak hazafelé a szilveszteri mulatságból, szintén súlyosan megsérült, de információk szerint már sikerült stabilizálni az állapotát – írja a Blikk.

A baleset hajnali 3 óra 45 perckor történt Kiskunmajsán. A lap úgy tudja, hogy a vétkes sofőr egy 28 éves öttömösi családapa, aki az áldozat barátja szerint mindössze fél éve rendelkezik jogosítvánnyal, és nem is a saját autójával okozta a balesetet. Az autó vélhetően gyorsabban haladt a megengedettnél, amikor a jeges úton megcsúszott és lesodródott az útról. A fiatal helybéli pár éppen egy mellékutcába tartott, de hiába voltak már bőven 2-3 méterre az úttesttől, a kicsúszott autó elgázolta őket. A szerencsétlen férfinak esélye sem volt a túlélésre. Egyik közeli barátja szerint csaknem 15 métert repült az ütközés következtében.

A barát azt is elmondta a lapnak, hogy a balesethez pont az elhunyt fiatalember bátyját riasztották, aki mentősként éppen szolgálatban volt.

– Amikor a kollégái meglátták, ki az áldozat, nem akarták őt közel engedni, és először nem értette, miért. Csak utána szembesült vele, hogy az öccse az, aki meghalt ebben a borzalmas balesetben 

– mesélte az ismerős.

 A vétkes sofőr egy pillanatra sem állt meg. A baleset helyszínétől két kilométerre igazoltató járőrök állították meg, amikor felfigyeltek az összetört szélvédőjű járműre. A tragédiát okozó 28 éves öttömösi férfi ittas állapotban volt. Segítségnyújtás halált okozó elmulasztása és halált okozó ittas járművezetés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették őt.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.