Égett a magaspart Balatonvilágoson

Lángba borult a balatonvilágosi magaspart: a sínek és a sétány közötti területen égett a száraz növényzet megközelítőleg egy hektáron; a tüzet sikerült eloltani – tájékoztatta a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerda délután az MTI-t.

 

2022. augusztus 3., 17:52

Szerző:

Az oltási munkálatok idejére leállították a vonatokat az érintett szakaszon, mert a vasúti felsővezetéket feszültség-mentesíteni kellett.

A siófoki hivatásos tűzoltóknak több vízsugárral, valamint kéziszerszámokkal sikerült a tüzet megfékezni. 

(Kiemelt fotónk illusztráció: Az égő nádas Fonyód külterületén 2021. február 27-én éjjel. A tüzet február 28-án hajnalra eloltották; mintegy százhúsz hektáron égett le a terület. MTI/Varga György)

Tegnap 19:04

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

Tegnap 18:35

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.