Papíron minden szabadságát kivette, de 3,2 millió forintnyi szabadságot térítenek meg a balatonboglári polgármesternek

2019. november 13., 19:05

Szerző:

Harmadik ciklusát kezdte meg idén Balatonboglár élén Mészáros Miklós polgármester (Fidesz). Az előző ciklusa elszámolásaként a városvezetőnek az új közgyűlés 3 millió 247 ezer forintot szavazott meg szabadságmegváltás jogcímén – írja a 24.hu. A portál utánajárt az önkormányzat weboldalán közzétett nyilvános szabadságtáblának, amiből viszont kiderült, hogy

Mészáros minden szabadságát kivette az eltelt öt évben.

A polgármestert évi 8 hét szabadság illeti meg, vagyis 39 nap, ami öt év alatt 195 nap. Noha a dokumentumok szerint minden szabadságát kivette, a polgármester állítása szerint valójában csak 76 napot vett ki, tehát 119 napot fizetnek ki neki.

Fotó: Mészáros Miklós/Facebook

„A munkámból eredő feladataim valóban nem tették lehetővé, hogy a teljes betervezett szabadságot igénybe vegyem” – válaszolta Mészáros a portál megkeresésére.

Ahogy arról beszámoltunk, Érd leváltott fideszes polgármestere, T. Mészáros András 4,8 millió forintot kap a fel nem használt szabadságai pénzbeli megváltására.

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.