Cikornyás közleményben küzdenek a partért a balatonaligaiak

Idén még nem zárja le a partot a befektető, a helyiek hosszú távú garanciát kérnek. 

2022. április 26., 08:42

Szerző:

„A PRO-MOT Hungária Kft. a múlt héten tájékoztatta az aligai polgárokat, hogy – nagyúri kegyként – az idei szezonban nem zárják el a partot a nagyközönség elől. Ám az aligaiak nem ezt várták” – írja az Aligai Fürdőegyesület közleménye. 

A helyieket tömörítő egyesület azt várja, hogy a tulajdonviszonyokat rendező szerződést végre elfogadják, és ne a befektetők jóindulatán múljon, hogy a magyar állampolgárok lejuthatnak-e a Balaton partjára. Mint írják, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő álláspontja szerint a közterületek közterületként történő nyilvántartásba vételéhez már csak a PRO-MOT nyilatkozata hiányzik, ezért azt kérik a beruházótól, hogy öntsön végre tiszta vizet a pohárba és nyilatkozzon hosszú távú terveitől.

Az egyesület arra is kéri a befektetőt, hogy közlemények helyett álljank szóba az aligai polgárokkal. Mint fogalmaznak: 


„Azt kérjük, hogy – a sajtóban üzengetés helyett – a befektetők és a PRO-MOT tartson legalább egy fórumot, melyen ismertetik a terveiket, és amelyen megismerhetik azt is, hogy mit szeretnének az aligaiak.”

Az Aligai Fürdőegyesület emlékeztet rá, hogy jelenleg annyit tudni az óriásberuházásról, hogy az ikonikus aligai partfalat le akarják rombolni – és ezt is csak a napokban közzétett környezeti engedély alapján –, valamint hogy a parti területeket máris parcellázták, a nagy haszonnal kecsegtető eladás érdekében.

(Kiemelt kép forrása: Balatonvilágos Facebook-oldala)