Leszerelt rendőr mentett életet a Balatonon

Újabb baleset történt a Balaton partján: egy német férfi esett a vízparti kövekre Balatonllelén, a Virág utcai mólónál. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett. 

2024. augusztus 8., 12:12

Szerző:

A portál azt írja, hogy a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a balatonboglári önkormányzati tűzoltók és a vízimentők egy létra segítségével emelték ki a sérültet a kövek közül, majd a partra vitték, ezt követően pedig mentőhelikopter szállította kórházba. A tűzoltósági tájékoztatóból viszont kimaradt, hogy egy 35 éves férfi, Kiss Miklós, egykori rendőr is óriási szerepet játszott abban, hogy végül nem történt újabb tragédia a Balatonon. 

Azonnal a helyszínre rohant 

sonline.hu-nak megszólalt ugyanis Kiss Miklós édesanyja – aki egy kicsit nehezményezi, hogy a fia kimaradt a híradásokból –, Pusománé Bencsik Ágnes, aki elmondta, a fia eszmélt legelőször, amikor meghallotta, segítségért kiabál valaki. Ő indult elsőként a helyszínre, ezt követően pedig emberfeletti módon próbált meg segíteni a bajba jutott férfin. 

Folyton edz, akár 160 kilométert tesz meg hegyes terepen, súlymellényben. Reggel felmegy a Kishegyre, és több kilométert úszik a Balatonban. Aznap este arra lett figyelmes, hogy valaki segítségért kiabál 

– magyarázta az asszony. A lap azt írja, hogy Miklós egyszerre ért a helyszínre a vízimentőkkel és gondolkodás nélkül a tóba vetette magát. Az anyuka állítása szerint a fia ment be a 70 kilós német férfiért, ő emelte ki a vízből, majd ő fektette le a parton is. Stabil oldalfekvésbe helyezte a vérző embert, aki közben rohamot kapott és az eszméletét is elvesztette. Miklós eközben a férfi feleségét is igyekezett megnyugtatni. 

Mondta a körülötte állóknak, hogy ne fényképezzenek, hanem hívják a mentőket

– mondta az édesanya, aki hozzátette, az odaérkező tűzoltók közül az egyik azt mondta, ha nincs a fia, akkor a férfi már nem élne. 

Együtt tették a hordágyra, segített. Sok vágás van a gyerekem lábán a kövektől, mert nem kímélte magát. Két napig nemigen tudott aludni, mert felment a vérnyomása. Nagyon sokat tett a fiam, és szeretném, ha mások is elismernék... 

– zárta gondolatait Ágnes. 

Távolabb szállt le a helikopter 

A mentőhelikopter egyébként a baleset helyszínétől csak valamivel távolabb tudott leszállni, ezért a tűzoltók segítettek a mentőszolgálat munkatársainak először mentőautóba helyezni a sérültet. Ezt követően elkísérték a helikopterhez, ahol segítettek átmelni a hordágyat a légi járműbe.

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Michal Fludra / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Tegnap 17:41

Kedden is marad az országban az őszi időjárás. S bár nap közben egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, de azért maradnak tartósan borult tájak.

Tegnap 15:29

Magyarország 2020 óta nem változtatta meg az uniós joggal szembenálló menekültügyi törvényeit, amelyek az Európai Bíróság 80 milliárd forintos bírságot szabott ki rá. Az Európai Bizottság nem egyezkedik tovább, így 80 milliárd forintnyi összeget kell az országnak kifizetni.