Bajnai visszaszólt Kovácsnak, lehet, hogy Orbán veje miatt bele kellett volna írni a pályázatba a „Ne hazudj!” és a „Ne lopj!” parancsát

2018. január 15., 18:58

Szerző:

A volt miniszterelnök Facebook-oldalán reagált Kovács Zoltán múlt pénteki közleményére. Ahogyan megírtuk, az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) súlyos szabálytalanságokat tárt fel az Elios Innovatív Zrt. által 2011 és 2015 között elnyert, uniós pénzeket felhasználó közbeszerzésekkel kapcsolatban. Arra az időtartamra vonatkozóan, amikor Orbán Viktor veje, Tiborcz István állt a cég élén.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kovács az MTI-hez eljuttatott közleményében mindezt úgy erősítette meg, hogy valóban OLAF-vizsgálat folyik, hogy egy szóval sem említette se a vizsgált cég nevét, se a miniszterelnök vejét. Mindössze annyit írt, hogy a vizsgálat a Bajnai-kormány idején elindított és később is folytatott közvilágítási program pályázati felhívásait érinti.

Bajnai a posztjában azzal vágott viszza  a vádakra, miszerint az ő volt kormánya viseli a felelősséget az Elios által elkövetett visszaélésekért, hogy 

„talán valóban gondosabban jártunk volna el, ha a pályázatban feltüntetjük, hogy a pályázókra nézve kötelező a VII. számú parancsolat, a kormányszóvivőkre pedig a VIII. Persze azt gondoltuk elég, ha a Bibliában benne van…”

A hetedik a „Ne lopj!”, a nyolcadik pedig a „Ne hazudj!” a tízparancsolatban.

Tegnap 21:17

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.