Bagdy Emőke sajnálja, hogy ilyen hatalmas hullámverést keltett a pedofiltörvény

Az interjúban azt is kifejtette, hogy a homoszexuálisok teljes joggal kívánhatják az egyenlőséget, de szerinte nem kellene minden más szexuális orientációt beengedni a polgárjogi harcukba.

2021. július 3., 18:19

Szerző:

Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta interjút adott a Demokratának, ahol többek között beszélt a pedofíliáról, a homoszexualitásról, és azt is elmondta, sajnálja, hogy a pedofilellenes törvénycsomag hatalmas hullámverést keltett.  

Mint a klinikai szakpszichológus fogalmazott, éles határ van a homoszexualitás és a pedofília között a szexuális másságok területén. "Elítélendő és megakadályozandó az a rendellenes szexuális aktivitás, amely a vétlen, védtelen gyermekeket tesz ki maradandó testi-lelki-kapcsolati sérülésnek. Ez áll a pedofíliára, ami kóros és káros" – tette hozzá, írja az Index.

A homoszexualitásról pedig azt mondta: "az epigenetikai tudásunk szerint a gének és bizonyos korban a kulcsingerek összeadódó hatása hozza létre ezt a pszichoszexuális orientációt. A kritikus szocializációs kor éppen a legkisebb gyermekkor, főként az óvodáskor. Tehát ezt védenünk kell; ha volna is hozzá genetika, ne aktiválják beható kulcsingerek. Hagyni kell ezt a kort a békés fejlődési úton, főleg ha genetikai nemmel azonos társadalmi nemet, gendert szeretnénk. Semmi más behatás nem szükséges" – fogalmazott Bagdy Emőke.

Az interjúban azt is kifejtette, hogy a homoszexuálisok teljes joggal kívánhatják az egyenlőséget, de szerinte nem kellene minden más szexuális orientációt beengedni a polgárjogi harcukba. "A magyar pedofíliatörvény úgy határoz, hogy a pszichoszexuális nevelés, befolyásolás jogát és felelősségét vissza kell adni a szülőnek. Így elkerülhetők az óvodai, iskolai és külső, szélsőséges behatások" – fogalmazott a klinikai szakpszichológus. Azt pedig nagyon sajnálja, hogy ilyen hatalmas hullámverést kelt a törvény, írta a portál.

A szakember egy októberi interjúja, mikor azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, szerinte egy bizonyos korig veszélyt jelentenek a gendermesék, nagy visszhangot keltett. Akkor több mint ezer pszichológus írta alá azt az állásfoglalást, amely a Meseország mindenkié című könyv kapcsán kívánt elhatárolódni a szakember álláspontjától.

(Kiemelt kép: Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, a pszichológiatudomány kandidátusa, aki átvette a Polgári Magyarországért Díjat a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) budapesti ünnepségén 2021. június 10-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)