„Azt mondhatom, hogy bűnpártoló sajnos a miniszterelnökünk” – üzent Orbánnak az őcsényi panziótulajdonos

Úgy érzi, hogy a jogállam összeomlott Magyarországon.

2017. október 3., 20:18

Szerző:

A Hír TV-nek kedden sikerült megszólaltatnia Fenyvesi Zoltánt, annak a panziónak a tulajdonosát, aki felajánlotta, hogy az őcsényi panziójában egy időre menekülteket lát vendégül. Ez a helybelieknek annyira nem tetszett, hogy egy feszült hangulatú falugyűlés után – amelyen nem hagyták szóhoz jutni a vállalkozót – kiszúrták a kocsijának a gumiját. Orbán Viktor miniszterelnök ezután azt mondta, megérti azokat, akik így tiltakoznak, mert – fűzte hozzá – menekültügyben már nagyon sokat hazudtak a magyaroknak.

„Azt mondhatom, hogy bűnpártoló sajnos a miniszterelnökünk, mert ez bűn. Aki pártolja, helyesli a bűnt, az bűnpártoló. Én úgy tudom, hogy ezt a törvényt talán még bünteti is. Nagyon szomorúnak tartom ezt. Úgy érzem, összeomlott a jogállam Magyarországon, és nem tudni milyen következményei lesznek ezután, ha elszabadul az erőszak. Szerintem a lelkiismeretébe bele kell néznie a miniszterelnökünknek”

– reagált erre a Hír TV kérdésére telefonon a vállalkozó.

Az ügynek politikai áldozata is van, mégpedig Fülöp János polgármester személyében. Ő azért mondott le, mert a falugyűlésen két önkormányzati képviselő gyakorlatilag a menekültek ellen uszította a helybelieket. A polgármester jelezte, hogy emiatt nem szívesen dolgozna velük együtt, a hattagú képviselő-testületet pedig választás elé állította, hogy a grémium feloszlatja magát, vagy ő távozik. Miután a képviselő-testület ülésén az előbbit 4:3 arányban elvetették, Fülöp benyújtotta a lemondását. A távozó polgármester ma hagyta el a hivatalát.

„Nem biztos, hogy nekem kellett volna lemondani, de én ez után a 11 év után is azt mondom, hogy a településnek a nyugalma és a békessége a legfontosabb”

– nyilatkozta a Hír TV-nek.

A Tolna megyei faluban két hónap múlva, decemberben tartják az időközi választást.