Az ünnepi időszakban égtek a vonalak a lelki elsősegély szolgálatnál

Idén is növekedett a beérkező hívások száma az ünnepi időszakban. Egyre több segítségkérést tapasztaltak a székesfehérvári önkéntesek a fiatalabb korosztályból. 

2023. december 29., 17:00

Szerző:

Az előző évekhez hasonlóan az ünnepi időszakban idén is emelkedett a Székesfehérvári Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálathoz beérkező hívások száma – írja a FEOL. Bogárdi Gyöngyi szolgálatvezető, az Empátia Mentálhigiénés Egyesület elnöke azt nyilatkozta a lapnak, hogy korábban jellemzően az idősebb korosztály képviselői keresték fel a telefonos lelkisegély-szolgálat ügyeleteseit, mára azonban ez kiegyenlítődött és minden korosztálytól érkeznek hívások. Az ünnepek alatt leginkább a magányosan élők vagy a társas magányban, izoláltan élők hívják a Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálatot. Az ünnepek alatt gyakran felerősödnek a párkapcsolati gondok, a családi problémák és öngyilkossági gondolatokkal küzdő hívó is kért segítséget. 

Ha úgy érzi, hogy azonnali segítségre van szüksége Önnek, szerettének, barátjának, ismerősének, vagy munkatársának, a nap 24 órájában lehetősége van támogatást kérni. A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének (LESZ) telelefonszáma: 116-123.

(Kiemelt képünkön: Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálat illusztráció. Fotó: Pixabay)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.