Az uniós pénzek sorsát vizsgáló küldöttség érkezik Magyarországra

A Népszava értesülése szerint május 15.-17. között jön Magyarországra az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának küldöttsége.

2023. március 31., 13:22

Szerző:

A portál információja szerint a korrupciós veszélyek miatt indított jogállamisági eljárás magyarországi következményeit, az uniós támogatások felhasználását ellenőrző hatóságok beszámolóját vizsgálná a csapat. Egyúttal meggyőződnének arról is, hogy a magyar kormány megfelelően használná-e a helyreállításból érkező támogatásokat.           

A Népszava emlékeztet, hogy a jogállamisági eljárás keretében befagyasztott 6,3 milliárd euró felzárkózási támogatást és a helyreállítási alapból jutó 5,8 milliárd eurót csak az uniós feltételek betartásának biztosításával után kapja meg a kormány.

2017 szeptemberében már járt hasonló összetételű és szándékú küldöttség Magyarországon, amit az Orbán-kormány a közelgő parlamenti választásokra hivatkozva igyekezett megakadályozni, sikertelenül.

(Kiemelt kép: Mk48-as sorozatú dízelmozdonyok által vontatott személyvonat érkezik az egykori Alcsút-Felcsút, ma Felcsút vasútállomásra a Vál-völgyi kisvasút első üzemnapján 2016. május 1-jén. MTI Fotó: Máthé Zoltán)

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.